الرئيسيةاليوميةس .و .جبحـثالأعضاءالتسجيلدخول
ازرار التصفُّح
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة

شاطر | 
 

 طريقة طهي القلقاس لمحبي القلقاس

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ورد النيل
نائبة المدير
نائبة المدير
avatar

عدد المساهمات : 904
نقاط : 1606
التقييم : 34
تاريخ التسجيل : 21/12/2010
العمر : 35
الموقع : مصر الغالية

مُساهمةموضوع: طريقة طهي القلقاس لمحبي القلقاس   27/1/2011, 7:10 am







عشان خاطر ocean7


وعشاق القلقاس كلهم مثلي

اهدي هذا الطبق اللذيذ لا اجد له شبيه في جمال طعمه

يارب توصل الطريقة ليكم بسهولة وتعملوه

نقلت ليكم الطريقة الشرح من النت عشان مش بعرف اشرح كويس

تغسل حبات القلقاس جيدا ثم تجفف جيدا قبل التقشير وليس بعده هااااااام جدا

- تقشر , ثم تقطع كل حبة الى مكعبات , و لا تعيدي غسلها , و لا يصل اليها الماء نهائيا

لأنه اذا وصل اليها الماء تصبح (ممزلقة) .

- تقطع بصلة , و توضع على النار مع قليل من الزيت و نقلب حتى تصفر .

- يضاف القلقاس و الشوربة المغلية الى البصل و يتبل بالملح و الفلفل الأسود.

- يغطى و يترك حتى ينضج . (
يعني تهرس حبة القلقاس تحت سنانك)

- تفرم كمية من الثوم , و تقطع كمية وافرة من الكسبرة الخضراء .

- توضع الكسبرة الخضراء في مقلاه مع الزبدة أو السمن , و نقلب حتى تذبل .

- يضاف الثوم الى الكسبرة , و نقلب حتى يحمر الثوم .

- يضاف خليط الكسبرة و الثوم الى القلقاس , و نتركه يغلي لمدة 5 ق اضافية .

*******************








عدل سابقا من قبل ورد النيل في 3/2/2011, 1:26 am عدل 1 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.moustafahosney.net/
زاهية
المديرة العامة
المديرة العامة
avatar

عدد المساهمات : 3852
نقاط : 8787
التقييم : 45
تاريخ التسجيل : 19/11/2010
العمر : 53
الموقع : الاردن

مُساهمةموضوع: رد: طريقة طهي القلقاس لمحبي القلقاس   27/1/2011, 7:48 am



استغفر الله العظيم واتوب اليه

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://myfairlady.jordanforum.net
ورد النيل
نائبة المدير
نائبة المدير
avatar

عدد المساهمات : 904
نقاط : 1606
التقييم : 34
تاريخ التسجيل : 21/12/2010
العمر : 35
الموقع : مصر الغالية

مُساهمةموضوع: رد: طريقة طهي القلقاس لمحبي القلقاس   27/1/2011, 8:15 am

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.moustafahosney.net/
ocean7
مشرفة عامة
مشرفة عامة
avatar

عدد المساهمات : 360
نقاط : 458
التقييم : 3
تاريخ التسجيل : 06/12/2010
العمر : 41
الموقع : دمشق - سوريا

مُساهمةموضوع: رد: طريقة طهي القلقاس لمحبي القلقاس   27/1/2011, 5:46 pm

ايمان يا ايمان
شكلي لح ابدا احفظ اسمك

تفاجأت لما كنت بقلب بالموقع و شفت الاكلة و مرسلة لاجلي - خجلتيني والله - الله يعطيك الف عافية
نبدأ سيل الاسئلة - باعتبار اني ما بترك حدا من شري - لازم كل شي اعلق عليه
اولا - انت قلت منضيف الشوربة المغلية ؟ اي شوربة ؟
ثانيا - لاحظت ان صورة الطبق فيها لحمة - صح ؟ وللا هو القلقاس بيعطي لون ابيض و لون بني ؟
ثالثا - ما جدوى قلي الثوم مع الكزبرة ؟ منحطهم على طول و خلاص.
خامسا - اكيد بتتاكل مع ارز مفلفل جنبها -صح ؟

سادسا ما قلتي لي طعم القلقاس بيشبه ايه ؟ يعني هو قريب لايه ؟
و سابعا يلا هاتي و احكي لنا على فوائده :)

صرعتك مو ؟

ربي يحميك و يعطيك الف عافية مجددا
اشكرك و جزاك الله كل الخير
بس اروح السوق بدي اجيب منو و اجربو ان شاء الله


سبحان الله و بحمده
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
AMANI AMIN
نائبة المدير
نائبة المدير
avatar

عدد المساهمات : 1561
نقاط : 3574
التقييم : 17
تاريخ التسجيل : 06/12/2010
العمر : 43
الموقع : الأردن

مُساهمةموضوع: رد: طريقة طهي القلقاس لمحبي القلقاس   27/1/2011, 9:09 pm

يسلموووا حبيبتي ايمان عاطبق اللي شكله شهي,طريقته تشبه بقية الأطباق اللي نعملها مثل الفول والبطاطا اليخني

يمكن أوشين نسلق اللحمة وبعدين ناخذ الشوربة ونضيفها عالقلقاس؟؟؟؟!!!





الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ورد النيل
نائبة المدير
نائبة المدير
avatar

عدد المساهمات : 904
نقاط : 1606
التقييم : 34
تاريخ التسجيل : 21/12/2010
العمر : 35
الموقع : مصر الغالية

مُساهمةموضوع: رد: طريقة طهي القلقاس لمحبي القلقاس   27/1/2011, 11:03 pm


ocean7 كتب:
ايمان يا ايمان
شكلي لح ابدا احفظ اسمك
صح انا اسمي ايمان حفظتيه ما شاء الله
تفاجأت لما كنت بقلب بالموقع و شفت الاكلة و مرسلة لاجلي - خجلتيني والله - الله يعطيك الف عافية
مافي خجل ولا حاجة انتي تؤمريني ولو كنتي في اسكندرية جواري كنت عملته وجبتهولك
نبدأ سيل الاسئلة - باعتبار اني ما بترك حدا ن شري - لازم كل شي اعلق عليه
اتفضلي وربنا يستر علي الاسئلة هههههه
اولا - انت قلت منضيف الشوربة المغلية ؟ اي شوربة ؟
جهزي اي شوربة عندك شوربه دجاج او بط او اي لحوم اكيد بتطبخي دجاج او بط او اي لحوم واكيد وانتي بتطبخيها بتعملي شوربة ليها صح؟؟ فهماني
ثانيا - لاحظت ان صورة الطبق فيها لحمة - صح ؟ وللا هو القلقاس بيعطي لون ابيض و لون بني ؟
صح الصورة فيها لحم بس ممكن تكتفي بالشوربة بتاعة اللحم فقط مش لازم تضعي لحمة مثل الصورة او علي حسب المزاق عموما احنا بنعمله علي الشوربة بسثالثا - ما جدوى قلي الثوم مع الكزبرة ؟ منحطهم على طول و خلاص.
عشان تعطيه طعم وريحة لو حطيتيه علي طول مش هيعمل حاجة ذي قلته
خامسا - اكيد بتتاكل مع ارز مفلفل جنبها -صح ؟
علي حسب رغبتك الافضل مكرونة بصلصة ولو حابة الاارز ما في مشكلة دي مسالة شخصية علي حسب مزاقك

سادسا ما قلتي لي طعم القلقاس بيشبه ايه ؟ يعني هو قريب لايه ؟

مش اعرف طعمه لذيذ خاص بيه لوحدة مش ليه شبه مش لقيت له شبه

و سابعا يلا هاتي و احكي لنا على فوائده :)

فوائدة مرة واحد انا مش خبيرة اوي انا بحب اكله وبس
عموما هدور عليها واقولك حالا
فوائده منقولة من النت

فوائد القلقاس

1. تمد الجسم بالفيتامينات، مثل: فيتامين ا،ج والفولات، كما تمده بالمعادن، مثل: الحديد، والماغنسيوم، وهي مجموعة قليلة في دهونها ومصدر هام للألياف.

2. تمتاز الخضر بكونها موردًا للمواد الكربوايدرتية كما في البذور والدرنات عدا بعض الأنواع كالكاكاو والزيتون، فإنها مصدر للمواد الدهنية.

3. المواد الدهنية: وهي تختلف عن المواد الدهنية التي باللحوم بأنها أميل للسيولة، ولكن قيمتها الغذائية موازية لها.

4. المواد الزلالية: قيمة المواد الزلالية في الخضر كغذاء قليلة؛ ولذا لا يمكن تعاطي غذاء خضراوي محض كأنه مورد للمواد الزلالية، وتوجد في البقول بنسبة كبيرة.

5. الماء: نسبة الماء في الخضر كبيرة جدًا؛ إذ تتراوح بين 70-90 مما يجعل قيمتها الغذائية قليلة بالنسبة لحجمها.

6. السليولوز يوجد السليولوز بكثرة في الخضر، وهو لا يمتص في الجسم، بل يبقى في الأمعاء على حالته، فيحرك الأمعاء ويكون أشبه بملين طبيعي؛ لذلك تجهز بعض الأدوية منه لعلاج الإمساك، وعلى هذا الأساس أيضا يوصف أكل الخضر بكثرة عند من ينتابهم الإمساك.

7. الفيتامينات: تحتوي الخضر على كمية كبيرة منها، يختلف نوعها باختلاف الخضر، وأهمها فيتامين (جـ) الذي يمنع الالتهابات الجلدية والحميات، وتكثر نسبته في الخضر التي تؤكل نيئة؛ لأنه يتأثر بحرارة الطهي.

8. الأملاح: جميع الخضر غنية بالأملاح الأساسية والأحماض، وأهمها البوتاسيوم والحديد.


صرعتك مو ؟

بقيت كويسة دلوقت الحمد لله يا حبيبتي اسألي مثل ما تحبي يارب اقدر علي الاجابة وافيدك انا بسال ماما وهي بتساعدني علي الاجابة
ههههههههه

ربي يحميك و يعطيك الف عافية مجددا

اشكرك و جزاك الله كل الخير
بس اروح السوق بدي اجيب منو و اجربو ان شاء الله

ولك مثل ما دعوت لي حبيبتي ربنا يكرمك ويرزقك الجنة واكلة قلقاس جميلة وبالهنا والشفا
ولو عايزة اجيلك اعملهولك ابعتيلي التذكرة ذهاب وعودة والباسبور وانا اجيلك علي الطيارة فورا ههههههههههههههههههههه
تسلميلي يا جميلة
سؤال هو اسمك بالعربي ايه مش عارفة اقراه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.moustafahosney.net/
ocean7
مشرفة عامة
مشرفة عامة
avatar

عدد المساهمات : 360
نقاط : 458
التقييم : 3
تاريخ التسجيل : 06/12/2010
العمر : 41
الموقع : دمشق - سوريا

مُساهمةموضوع: رد: طريقة طهي القلقاس لمحبي القلقاس   28/1/2011, 12:29 am

عزيزتي ايمان
والله تعبتك معايا
جزاك الله كل الخير و امدك بالصحة و العافية مدى الحياة و جعلك من سعداء الدارين

اشكرك جزيل الشكر للشرح الاكثر من رائع
ولما اجربها باذن الله اخبرك بالنتيجة و اجيب لك صور كمان

الان فهمت كل شئ و فهمت الشوربة و الحاجات كلها
و الف صحة للجميع

و برايي ايضا لازم نعمل مواضيع للخضار و الفاكهة اللي موجودة في بلد دون الاخر و اللي غير معروف حتى ببلدان اخرى


سبحان الله و بحمده
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ocean7
مشرفة عامة
مشرفة عامة
avatar

عدد المساهمات : 360
نقاط : 458
التقييم : 3
تاريخ التسجيل : 06/12/2010
العمر : 41
الموقع : دمشق - سوريا

مُساهمةموضوع: رد: طريقة طهي القلقاس لمحبي القلقاس   28/1/2011, 12:34 am

ايمان لو بتطبخيه و تبعتيلي الاكلة بالشحن - تبقى اوفرلي من التيكيت و الباسبور ههههههههههه




بمزح معاكي - اصلو شوفتك احلى من كل الاكل


سبحان الله و بحمده
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ورد النيل
نائبة المدير
نائبة المدير
avatar

عدد المساهمات : 904
نقاط : 1606
التقييم : 34
تاريخ التسجيل : 21/12/2010
العمر : 35
الموقع : مصر الغالية

مُساهمةموضوع: و هجيل   28/1/2011, 2:21 am

اقتباس :

يسلموووا حبيبتي ايمان عاطبق اللي شكله شهي,طريقته تشبه بقية الأطباق اللي نعملها مثل الفول والبطاطا اليخني

يمكن أوشين نسلق اللحمة وبعدين ناخذ الشوربة ونضيفها عالقلقاس؟؟؟؟!!!
صح حبيبتي تسلمي ممكن نستخدم فعلا شوربة اللحم او الفراخ نسلق الفراخ ونضع الشوربة علي قلقاس
اقتباس :

عزيزتي ايمان
والله تعبتك معايا
جزاك الله كل الخير و امدك بالصحة و العافية مدى الحياة و جعلك من سعداء الدارين

اشكرك جزيل الشكر للشرح الاكثر من رائع
ولما اجربها باذن الله اخبرك بالنتيجة و اجيب لك صور كمان

الان فهمت كل شئ و فهمت الشوربة و الحاجات كلها
و الف صحة للجميع

و برايي ايضا لازم نعمل مواضيع للخضار و الفاكهة اللي موجودة في بلد دون الاخر و اللي غير معروف حتى ببلدان اخرى

************
ايمان لو بتطبخيه و تبعتيلي الاكلة بالشحن - تبقى اوفرلي من التيكيت و الباسبور ههههههههههه

بمزح معاكي - اصلو شوفتك احلى من كل الاكل

ههههههههههههههههههههههههههههه دمك خفيف ربنا يعزك ويخليكي انا عارفة طبعا انك بتمزحي برضوا هجيلك وعلي حسابك ماليش دعوة ههههههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.moustafahosney.net/
ام عبادة
عضوة نشيطة
عضوة نشيطة


عدد المساهمات : 238
نقاط : 325
التقييم : 25
تاريخ التسجيل : 05/01/2011

مُساهمةموضوع: رد: طريقة طهي القلقاس لمحبي القلقاس   29/1/2011, 12:41 am

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ام عبادة
عضوة نشيطة
عضوة نشيطة


عدد المساهمات : 238
نقاط : 325
التقييم : 25
تاريخ التسجيل : 05/01/2011

مُساهمةموضوع: رد: طريقة طهي القلقاس لمحبي القلقاس   29/1/2011, 12:48 am

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زهورة
مشرفة عامة
مشرفة عامة
avatar

عدد المساهمات : 218
نقاط : 253
التقييم : 2
تاريخ التسجيل : 07/12/2010

مُساهمةموضوع: رد: طريقة طهي القلقاس لمحبي القلقاس   29/1/2011, 1:52 am

ooo


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ocean7
مشرفة عامة
مشرفة عامة
avatar

عدد المساهمات : 360
نقاط : 458
التقييم : 3
تاريخ التسجيل : 06/12/2010
العمر : 41
الموقع : دمشق - سوريا

مُساهمةموضوع: رد: طريقة طهي القلقاس لمحبي القلقاس   2/2/2011, 4:50 pm

ايمان حبيبتي قلبي معاكم يا اهل مصر
ربنا ينصركم على مبارك و يأخذه اخذ عزيز مقتدر
كفاية طغيان - كفاية

ربنا يرجعك لنا بالسلامة


سبحان الله و بحمده
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ورد النيل
نائبة المدير
نائبة المدير
avatar

عدد المساهمات : 904
نقاط : 1606
التقييم : 34
تاريخ التسجيل : 21/12/2010
العمر : 35
الموقع : مصر الغالية

مُساهمةموضوع: رد: طريقة طهي القلقاس لمحبي القلقاس   3/2/2011, 1:17 am

اخواتي الغاليات تسلمون علي مروركم العطر
تسلمي يا امر سؤالك الغالي واخواتي الغاليات
الحمد لله النت رجع هيييبيييييييييه
مصر كلها بتحبكم
يا اغلي صحبة في الدنيا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.moustafahosney.net/
Naholla
المديرة العامة
المديرة العامة
avatar

عدد المساهمات : 1621
نقاط : 2135
التقييم : 43
تاريخ التسجيل : 12/12/2010
الموقع : مصر الحبيبة

مُساهمةموضوع: رد: طريقة طهي القلقاس لمحبي القلقاس   3/2/2011, 7:40 pm





الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Naholla
المديرة العامة
المديرة العامة
avatar

عدد المساهمات : 1621
نقاط : 2135
التقييم : 43
تاريخ التسجيل : 12/12/2010
الموقع : مصر الحبيبة

مُساهمةموضوع: رد: طريقة طهي القلقاس لمحبي القلقاس   3/2/2011, 7:43 pm

على فكرة
بنضيف مع الكسبرة الخضراء السلق
ودة اساسي في عمل القلقاس

حيث يتم اضافة الكسبرة للسلق وتغسل جيدا
ثم تفرم في الكبة مش ناعم قوي

نشيلها ونعصرها
ونضع العصير على القلقاس
ونشوح المتبقي مع الثوم في السمن البلدي او زيت الذرة كما تحبي

التشويح دة لغاية لما اللون يغمق شوية
وتفرميه وتضيفيه للقلقاس




الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ورد النيل
نائبة المدير
نائبة المدير
avatar

عدد المساهمات : 904
نقاط : 1606
التقييم : 34
تاريخ التسجيل : 21/12/2010
العمر : 35
الموقع : مصر الغالية

مُساهمةموضوع: رد: طريقة طهي القلقاس لمحبي القلقاس   4/2/2011, 7:21 am



تسلمي يا احلي نهولة علي فكرة انا بموت في الهامبورجر جوعتيني

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.moustafahosney.net/
((سندريلا))
مشرفة قسم المطبخ
مشرفة قسم المطبخ
avatar

عدد المساهمات : 218
نقاط : 314
التقييم : 26
تاريخ التسجيل : 07/02/2011
العمر : 25

مُساهمةموضوع: رد: طريقة طهي القلقاس لمحبي القلقاس   8/2/2011, 1:22 am

ورد النيل يا عسسسسسسوله تسلم ايديكى والله كنت زمان وانا طفله بموت فى القلاس بس شكله هو زهق منى ومعتش بيحبنى
بس شكله كده بيجوع



سبحان الله وبحمدة سبحان الله العظيم

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة طهي القلقاس لمحبي القلقاس
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: قسم الطبخ والمأكولات :: الأطباق الأساسية-
انتقل الى: